Після відступу з Херсона війська РФ передислокують свої командні пункти у Генічеськ – розвідка Британії

Новини
Фото: РИА Новости

Британська розвідка зазначає, що після відступу з Херсона та правого берегу Дніпра Росія перенесла окупаційну «адміністрацію» у місто Генічеськ на узбережжі Азовського моря і туди ж, напевно, передислокує центр управління своїми військами на півдні України.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерством оборони Великої Британії.

«До 12 листопада 2022 року російські військові майже напевно завершили виведення військ, які утримували територію на захід від Дніпра. Покинувши місто Херсон, Росія зробила портове місто Генічеськ на Азовському морі «тимчасовою столицею» окупованого регіону», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Росія, ймовірно, також передислокує підрозділи військового управління в район Генічеська.

«Вибір цього району як командного вузла натякає на пріоритети та занепокоєння російських командувачів при зміцненні своєї оборони на півдні України. Місто має хороші можливості для координації дій проти потенційних українських загроз як з Херсона на заході, так і через Мелітополь на північному сході, а також отримати підкріплення з Криму. Крім того, наразі воно знаходиться поза зоною дії українських артилерійських систем, які завдали значних ушкоджень російським польовим командним пунктам», – пояснили у британській розвідці.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter