Представники окупаційної «адміністрації» Нової Каховки втекли з міста

Новини
Фото: Shutterstock

Представники окупаційної «адміністрації» Нової Каховки, що на лівобережжі Херсонщини, втекли з міста.

Про це пишуть проросійські телеграм-канали, а також представники самої «адміністрації», передає Центр журналістських розслідувань.

За повідомленнями окупантів, причиною втечі стала «вогнева дія крупнокаліберної артилерії і мінометів ЗСУ» по позиціях російських військ після їхнього відступу з правобережжя Херсонщини на лівий берег.

«Співробітники окупаційних «державних» і «муніципальних» «установ» покинули Нову Каховку і передислокувалися в безпечні місця Херсонської області», – повідомила прес-служба окупаційної «адміністрації» міста.

Про втечу місцевої окупаційної «адміністрації» ЦЖР повідомили і мешканці Каховки.

«14 листопада окупанти, здається, остаточно виїхали з захопленої будівлі Каховськоі міськради, виносили і завантажували меблі та інші речі. Сьогодні там тихо, нікого нема. Але в самому місті російських військ ще багато. Вони намагаються ховатися по підвалах і сплять та ночують в туалетах деяких закладів, які розташовані в підвальних приміщеннях», – розповіли мешканці Каховки.

15 листопада стало відомо, що російські окупанти на Херсонщині відступають на 15-20 км вглиб від облаштованих позицій на лівому березі Дніпра. Таким чином росіяни тікають від обстрілів ЗСУ, однак українські захисники беруть під вогневий контроль шляхи постачання техніки та боєприпасів ворога. Про це розповіла начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк в ефірі «Еспресо ТВ».

Матеріал створений за підтримки Ради Європи. Погляди, викладені в ньому, є відповідальністю його авторів і можуть не співпадати з офіційною політикою Ради Європи.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter