Зеленський про ракетну атаку: Зрозуміло, чого хоче ворог. Він свого не досягне

Новини
зеленский
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вказує, що Росія свідомо завдає удари по об’єктах енергетичної інфраструктури з метою знищити енергетику країни.

Про це глава держави сказав у відеозверненні до українців.

«85 ракетних ударів випущено по Україні, у наших містах, у більшості своїй по енергетичній інфраструктурі. Зрозуміло, чого хоче ворог. Він свого не доб’ється. Ще попереду може бути близько 20 ударів. Тож дуже прошу вас всіх: бережіть себе і будьте в укриттях деякий час. Знаю, що удари відключили нашу енергетику в багатьох містах нашої держави. Ми працюємо. Все відновимо, все переживемо», – сказав Зеленський.

В свою чергу, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що в ході масованого ракетного удару по об’єктах української енергетичної інфраструктури найбільше влучень зафіксовано в центрі та на півночі країни.

«Ситуація критична. Найбільше влучань зафіксовано в центрі та на півночі країни. В столиці ситуація вкрай важка, вводяться спеціальні графіки аварійних відключень. «Укренерго» вимушене розпочати екстрені відключення світла для збалансування енергосистеми та уникнення аварій на обладнанні. Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють», – написав Тимошенко у Telegram.

З огляду на це він закликав українців споживати електроенергію помірно.

Як повідомлялось, 15 листопада російські війська здійснили масовану ракетну атаку по всій території України. Окрім Києва, ракети цілили по критичній інфраструктурі у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській и Хмельницькій областях. Є влучання. Частину з ракет збила українська протиповітряна оборона.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter