У Херсон повертається цивілізація. Окупований рф південь України: огляд подій за 16 листопада

Новини
Херсон

Огляд найважливіших новин за середу, 16 листопада, на нових тимчасово окупованих російськими військами територіях Херсонської та Запорізької областей України.

Час комендантської години у Херсоні та на території громади змінений. Тепер вона триватиме з 19:00 до 06:30 години. У цей час жителям громади заборонено перебувати на вулицях та інших громадських місцях — голова МВА Галина Лугова.

***

16 листопада, запрацювало відділення «Нової Пошти» на проспекті Святих Кирила та Мефодія, 19. Приймає та видає посилки до 30 кг, з 9:00 до 15:00.

***

У Херсоні від 16 листопада починають працювати відділення двох банків. Ощадбанк відновлює повноцінну роботу відділення та банкомату по вулиці Чорноморській, 29-А. 

ПриватБанк частково надаватиме послуги в центральному відділенні по вулиці Потьомкінській, 20. Також у Херсоні запрацювало відділення Укрпошти. 

***

На Херсонщині додатково створять ще 60 точок WI-FI

До деокупованого Херсона відправили ще 210 «Старлінків», щоби місцеві мали доступ до інтернету. За його словами, завдяки першій партії терміналів «Старлінк» від Мінцифри за добу запустили 5 публічних точок Wi-Fi. 

***

Херсонська міська рада оприлюднила список адрес, за якими херсонці можуть безплатно отримати ліки та пройти медогляд.

***

У деокупованому Херсоні СБУ під час стабілізаційних заходів знайшла засекречені документи ФСБ, в яких містилася інформація про їхніх агентів-колаборантів. Вони надавали окупантам інформацію про учасників руху опору на території Херсонщини та брали участь у незаконному переслідуванні місцевих жителів.

***

Генератор потужністю 400 кВт доставили в Херсонську обласну клінічну лікарню. Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних також забезпечена генератором.

***

Гуманітарна колона Організації Об’єднаних Націй доставила до Херсона допомогу. Зокрема продукти, воду, гігієнічні засоби, будматеріали, постіль та ліхтарі на сонячних батареях для понад 6 000 жителів міста.

***

Генштаб підтвердив успішне вогневе ураження 15 листопада місць розташування особового складу російських військ в Скадовську, Новомиколаївці та Новій Маячці на Херсонщині.

***

У Херсоні підірвали будівлю Головного управління поліції області. Це довелось зробити через її замінування військовими РФ — голова Нацполіції України Ігор Клименко.

***

На лівобережній частині окупованої Херсонщини залишається десятки тисяч російських військових, в Херсоні – ДРГ росіян.

***

Останніми днями російські загарбники перетворили тимчасово окупований Мелітополь на військову базу. У місті та околицях активно споруджують укріпрайон й триває мінування. До копання траншей примусово залучають місцевих мешканців – Центр національного спротиву.

***

Тут може бути «бавовна». Керченський півострів

Керченський півострів ще з радянських часів використовувався як військовий полігон. Росія тренувала там свої війська і за часів української незалежності – аж до самої окупації. Характер військових обʼєктів Керчі визначається необхідністю контролю над Керченською протокою і безпеки Керченського мосту. Крім того, на півострові присутні підрозділи радіолокаційних і зенітно-ракетних військових частин, про які йшлося у минулих випусках «бавовни». 

Матеріал створений за підтримки Ради Європи. Погляди, викладені в ньому, є відповідальністю його авторів і можуть не співпадати з офіційною політикою Ради Європи.

***

Сьогодні 266-й день опору України повномасштабному вторгненню військ Росії. Військові РФ вчиняють тисячі воєнних злочинів, злочинів проти людяності та терактів по всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter