США ввели санкції на 13 компаній, які допомагали Ірану обходити торгові обмеження

Новини

США ввели санкції на 13 компаній з різних країн за те, що вони допомагали Ірану продавати підсанкційну продукцію нафтопереробної та нафтохімічної промисловості.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів США.

Управління з контролю за іноземними активами наклало санкції на 13 компаній, які допомагали іранським Persian Gulf Petrochemical Industry Commercial Co. (PGPICC), Triliance Petrochemical Co. Ltd. (Triliance), National Iranian Oil Company (NIOC) та Naftiran Intertrade Company Ltd. (NICO) продавати до клієнтів у східній Азії продукцію на сотні мільйони доларів.

Це вже п’ята серія нових обмежень проти прихованої торгівлі іранськими нафтопродуктами за 2022 рік.

Компанії, які потрапили під санкції, зареєстровані в ОАЕ, Китаї, Гонконгу.

Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США 15 листопада запровадило санкції проти бойовиків ПВК «Вагнер» та юридичних осіб, причетних до виробництва, а також постачання Росії іранських безпілотників.

Управління з контролю за іноземними активами схвалило обмеження проти фізичних та юридичних осіб. Санкції запроваджені проти іранського дослідницького центру Shahed Aviation Industries Research Center, відповідального за розробку та виробництво БПЛА Shahed, які Росія використовує для ударів по цивільній інфраструктурі в Україні.

Санкції також введені проти компаній Success Aviation Services FZC та i Jet Global DMCC, які причетні до транспортування дронів.

Мінфіну США запровадив санкційні обмеження проти двох осіб, які сприяли придбанню ПВК «Вагнер» іранських дронів, – Аббаса Джуму та Тиграна Христофоровича Срабіонова.

Санкції передбачають, що все майно та частки у майні підсанкційних фізичних та юридичних осіб, які перебувають на території США або у володінні чи під контролем американських осіб, мають бути заблоковані, а транзакції з підсанкційними особами – припинені.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter