РФ намагатиметься перекинути виведені з Херсона війська до Бахмута – розвідка Британії

Новини
войска РФ

За даними британської розвідки, РФ може намагатися передислокувати частину сил, виведених з Херсона, для посилення наступальних операцій поблизу Бахмута.

Про це йдеться у зведенні, опублікованому Міністерством оборони Великої Британії.

Як зазначається, після відведення своїх сил з західного берега річки Дніпро росіяни надають пріоритет переобладнанню, реорганізації та підготовці оборони на більшості ділянок в Україні.

Зокрема, підрозділи РФ облаштували нові траншейні системи біля межі з Кримом, а також біля річки Сіверський Донець між Донецькою та Луганською областями. Деякі з цих місць на відстані до 60 км від лінії фронту, що свідчить про те, що російські сили готуються до подальших великих українських проривів.

«Цілком імовірно, що Росія спробує з часом передислокувати частину сил, виведених з Херсона, для посилення та розширення своїх наступальних операцій поблизу міста Бахмут Донецької області», – йдеться у зведенні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter