Укренерго не планує в суботу аварійних відключень електроенергії

Новини
Фото: Reuters

У всіх регіонах України 19 листопада буде застосовано планові відключення електроенергії. Аварійних відключень не планується.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Facebook.

«19 листопада у всіх регіонах України з 00:00 до 02:00 та з 8:00 до 24:00 будуть застосовуватись планові відключення. Додаткові аварійні відключення не прогнозуються», – йдеться у повідомленні.

В Укренерго наголосили, що обмеження споживання – це наслідки ракетних атак рашистів на енергосистему України. «Цього тижня це вже була шоста. Пошкоджень багато, вони складні. Ремонтні бригади працюють цілодобово і без вихідних над відновленням понівеченої інфраструктури, щоб повернути світло українцям», – зазначили в компанії.

Також вказується, що графіки планових відключень складають та застосовують обленерго, перелік яких можна знайти за посиланням.

«Укренерго не відключає конкретні будинки, вулиці чи міста, а надає обленерго лише обсяги (мегавати), на які треба зменшити споживання», – додали в компанії.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter