Російські війська намагаються вирахувати позиції української ППО – Гуменюк

Новини
Фото: Генштаб ЗСУ

Російські війська намагаються вирахувати позиції української протиповітряної оборони, саме тому українцям не варто спішити повідомляти, що десь спрацювала ППО.

Про це заявила керівниця пресцентру Сил охорони та оборони оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

«Їм не дає спокою наша протиповітряна оборона, її якість і налаштування, вони все ж таки намагаються, зокрема, і вирахувати ці позиції захисту», – сказала Гуменюк.

Саме тому, зазначила вона, військові просять не спішити повідомляти про те, що десь спрацювала ППО.

«Ми завжди просимо не спішити попереджати, що ось у такому регіоні спрацювала ППО, що вибухи, які ви чуєте, – спокійно, працюють наші. Пам’ятайте про те, коли працюють наші, вони працюють для того, щоб була безпека, і не треба сповіщати ворога про цю роботу. Навіть якщо ви не називаєте конкретних координат, ви орієнтуєте, де і на яких напрямках зосереджені ці сили», – наголосила Гуменюк.

В зв’язку з цим вона попросила українців не забувати про потужність інформаційного фронту.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter