У Севастополі окупанти готують операторів іранських безпілотників – Генштаб

Новини
Дрон-камікадзе «Shahed-136» в небі над Києвом, 17.10.2022 Фото: Reuters

В окупованому Севастополі на базі одного з навчальних закладів триває підготовка операторів як російських, так і іранських безпілотників, які Тегеран поставляє Москві для використання у війні проти України.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«У місті Севастополь, на базі одного з навчальних закладів, триває підготовка операторів безпілотних літальних апаратів як російського, так і іранського виробництва. Термін підготовки зазначених фахівців складає до трьох тижнів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Генштабі, на даний час готується близько 30 військовослужбовців.

За інформацією видання Bild, на початку листопада з Ірану до Росії прибув вантажний літак Іл-76, на борту якого, ймовірно, перебувала нова партія безпілотників-камікадзе Shahed. Літак належить іранській компанії Pouya Air, яка раніше потрапила до списку санкцій Сполучених Штатів. Мінфін США стверджує, що літаки Pouya Air використовуються іранською владою для доставки незаконних вантажів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter