Україна знову з’єднана з енергосистемою ЄС, планові графіки можуть повернути за 1-2 дні – Укренерго

Новини
Киев электричество
Фото: УНІАН

Українська енергосистема пройшла найскладніший етап після останньої атаки росіян. Всі області заживлені, енергосистема знову з’єднана з енергосистемою Євросоюзу.

Про це повідомив у телемарафоні голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Всі три атомні станції, що розташовані на неокупованій території, працюють. Через 1-2 дня вони вийдуть на свою нормальну планову потужність, і ми очікуємо, що можна вже буде перевести наших споживачів замість аварійних на планові графіки», – сказав Кудрицький.

На ранок п’ятниці 50% житлового фонду міста працює в режимі аварійного відключення електроенергії, із відновленням світла до всіх районів повернеться і зв’язок.

Як повідомлялось, 23 листопада Росія здійснила масовану ракетну атаку по низці регіонів України, зокрема по об’єктах критичної інфраструктури. По всій Україні – аварійні відключення електроенергії, в деяких регіонах відсутнє водопостачання. Внаслідок ракетних ударів загинули шестеро людей та ще 36 постраждали. Поліція зафіксувала влучання ракет у 16 об’єктів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter