Терористи готують нові удари, тиждень може бути таким самим складним – Зеленський

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Наступний тиждень може бути таким самим складним, як і той що минає, бо російські війська готують нові удари по Україні.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у традиційному вечірньому відеозверненні до українців.

«Ми розуміємо, що терористи готують нові удари, ми це точно знаємо. І поки у них є ракети – вони не заспокояться … Тиждень, що починається, може бути таким самим складним, як і цей, що минає. Наші Сили оборони готуються. Уся наша держава готується. Усі сценарії опрацьовуємо, у тому числі з нашими партнерами», – сказав президент.

Він також закликав українців зважати на сигнали повітряної тривоги, а також допомагати іншим людям, коли це можливо.

«Усі разом і допомагаючи один одному – ми пройдемо і цей виклик війни: цю зиму, це намагання Росії використати холод проти людей. Робимо і будемо робити усе можливе, щоб зміцнити нашу оборону. Робимо і будемо робити усе, щоб притягти Росію до відповідальності за цю терористичну війну. Разом – усе пройдемо», – зазначив Зеленський.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter