Російські окупанти у Херсонській області розстріляли авто з цивільними та переїхали його танком

Новини

Правоохоронці на Херсонщині розслідують воєнний злочин російських військових, який був вчинений у березні 2022 року.

Про це повідомляє прокуратура області.

За даними досудового розслідування, у березні 2022 року військовослужбовці зс рф між двома селами у Херсонському районі розстріляли з автоматів автомобіль, в якому знаходилися двоє цивільних осіб, після чого переїхали машину танком.

«Під час проведення слідчих дій правоохоронці зафіксували понад 50 вхідних та вихідних отворів на транспортному засобі, які лишились внаслідок обстрілу. Орім того, правоохоронці встановили ймовірне місце захоронення загиблих, які були поховані місцевими мешканцями на кладовищі», — йдеться у повідомленні.

Кримінальне провадження відкрито за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо:

  • У лісі під Новою Каховкою на лівобережній Херсонщині 26 листопада знайшли вбитими батька й сина, Анатолія і Олександра Прокопчуків. Незадовго до цього, 22 листопада, їх викрали російські військові. Анатолій був дияконом помісної Церкви християн віри євангельської.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter