Окупанти в Криму підселяють російських військових у будинки місцевих – Чубаров

Новини
Мобілізовані до лав ЗС РФ кримчани в окупованому Севастополі Фото: Скриншот відео

Російські окупаційні органи Криму закликають населення брати у свої будинки російських солдатів.

Про це написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Повідомляють із окупованого Криму: у селищі Советское днями розмістили понад 600 російських військовослужбовців. Оскільки у селищі немає вільних приміщень для розквартування такої кількості солдатів, тому російські окупаційні органи закликають громадянське населення взяти у свої будинки підселенців-російських солдатів», – написав він.

За словами Чубарова, більшість із розміщених у селищі Советское російських загарбників – уродженці Якутії, а в місцевих магазинах різко збільшився продаж алкоголю.

В окупованому Криму масово розносять військовозобов’язаним чоловікам повістки до армії РФ згідно зі складеними списками.

Міністерство закордонних справ України рішуче засудило осінній призов та примусову мобілізацію мешканців до лав Збройних сил РФ на тимчасово окупованих територіях України.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, в окупованому Криму в ході оголошеної Путіним «часткової мобілізації» росіяни повально забирають мешканців сіл, повістки виписують на вулицях, підприємствах і блокпостах. При цьому 90% повісток отримують кримські татари, хоча вони складають лише 13-15% населення півострова.

Російські окупанти відправляють мобілізованих жителів Криму без спеціальної підготовки для участі у бойових діях на території Херсонщини.

Дивіться блог Микити Панасенка, про те, як в окупованому Криму триває мобілізація резервістів до російської армії. Це черговий міжнародний злочин керівництва Росії – адже на війну з Україною примусово мобілізують її ж громадян із незаконно анексованого півострова. Тисячі потенційних «мобіків» покинули Крим, але тисячі уже взяли у руки автомат і присягнули окупантам.

Нагадаємо:

  • Регіональний центр прав людини ще на початку вторгнення підготував для кримчан спеціальну пам’ятку із рекомендаціями, як можна уникнути російської мобілізації. Вона актуальна й досі.
  • У військкоматах в окупованих Криму і Севастополі мобілізованим видають кирзові чоботи з резервів часів СССР і літнє обмундирування. Телеграм-каналами ширяться відео про видачу поржавілих і пошкоджених автоматів Калашникова в різних регіонах РФ.