В окупованому Бердянську загарбники викрали начальника відділу культури виконкому Миколу Шостака

Новини
Микола Шостак, начальник відділу культури Бердянської міської ради Фото: bdpu.org.ua

В тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області російські загарбники викрали начальника відділу культури Бердянської міської ради Миколу Шостака. Окупанти забрали його прямо з дому, де перед цим шукали зброю.

Про викрадення співробітника повідомили в Бердянській міській військовій адміністрації, передає Центр журналістських розслідувань.

О 10 годині ранку 30 листопада озброєні російські військові увірвалися в помешкання начальника відділу культури виконавчого комітету Бердянської міської ради Миколи Шостака.

Мотивували «візит» «інсайдерською інформацією» про нібито наявність зброї в будинку.

За даними Бердянської адміністрації, окупанти провели огляд помешкання, але нічого не знайшли.

Також російські військові повідомили, що знають про наявність у Шостака і дачного будинку. Проте і на дачі зброї та вибухівки не виявили.

Власнику запропонували поїхати з військовими нібито для оформлення паперів. З того часу місце перебування Шостака невідоме.

У листопаді ЦЖР повідомляв про викрадення у Бердянську ієромонаха Івана Левицького, настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви, та отця Богдана Гелети, працівника того ж храму. Священики і досі знаходяться в полоні. Окупанти обвинувачують їх у тероризмі.

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter