Відступ з правобережжя Херсонщини послабив можливості РФ проводити масштабні операції – розвідка Британії

Новини
Фото: ТАСС

Британська розвідка вказує, що відступ Росії із правого берега річки Дніпро на Херсонщині обмежив потенціал Росії відновити ефективні широкомасштабні наземні операції.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міноборони Великої Британії.

Як зазначається, відступ російських військ із західного берега Дніпра минулого місяця надав ЗСУ можливість завдати ударів по додаткових російських матеріально-технічних вузлах і лініях зв’язку.

«Ця загроза з високою ймовірністю спонукала російських логістів перемістити вузли постачання, в тому числі залізничні перевантажувальні пункти, далі на південь і схід», – йдеться в огляді.

Як вважають у британській розвідці, російським підрозділам логістики потрібно буде виконувати додаткові трудомісткі завантаження та розвантаження із залізниці на автомобільний транспорт, а дороги згодом залишатимуться вразливими для української артилерії.

«Дефіцит боєприпасів у Росії (посилений цими проблемами з матеріально-технічним забезпеченням) є, ймовірно, одним із головних чинників, які зараз обмежують потенціал Росії відновити ефективні широкомасштабні наземні операції», – йдеться у повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter