У ЗСУ попередили, що наступний ракетний удар по Україні може бути дуже масованим

Новини
Калибр
Пуск крилатих ракет «Калібр» по території України з ракетного корабля РФ, Чорне море Фото: mil.ru

Ймовірність нового російського ракетного удару по Україні висока. Він може бути дуже масованим.

Про це заявила керівниця пресцентру Сил охорони та оборони оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону

Вона вказала, що очікування обстрілу – це один з елементів гібридної війни.

«Саме тому ми акцентуємо увагу на тому, що імовірність удару висока. Він може бути дуже масованим. Але не варто напружувати себе настільки, щоб його чекати», – сказала Гуменюк.

Тому вона закликала українців бути уважними.

«Має бути підготовленим ваше побутове та повсякденне життя до того, що наслідки удару можуть бути довготривалими, їхнє усунення може потребувати певного часу. Треба розуміти, що виснаження ППО, виснаження енергетичної системи і виснаження психологічного стану є складовими гібридної війни», – додала Гуменюк.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter