Війська РФ прицільно б’ють по інфраструктурі у Херсоні

Новини
Фото: t.me/s/khersonskaODA

РФ продовжує вогневу роботу з лівого берега Дніпра, щоб тримати в напрузі все населення деокупованих територій. Війська РФ прицільно б’ють по інфраструктурі у Херсоні.

Про це в ефірі «Єдиних новин» розповіла начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України капітан 1 рангу Наталія Гуменюк.

«Як би не хотілося порадіти тому, що відновлюються елементи інфраструктури, зокрема й критичної, треба пам’ятати, що гібридна війна має свої ознаки та інформаційний фронт. Саме ці повідомлення дратують ворога, і він намагається негайно зреагувати. Як тільки відновили електрику в Херсоні, росіяни почали бити по відповідних об’єктах інфраструктури», – зазначила Наталія Гуменюк.

За словами Наталії Гуменюк, на решті деокупованої території тривають стабілізаційні заходи. Цивільному населенню краще бути дуже обережними і спостережливими, тому що багато ділянок звільненої території все ще залишаються небезпечними.

У Херсоні вранці 1 грудня внаслідок обстрілів російських окупантів зникла напруга в електромережах. Енергетики проводять відновлювальні роботи.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter