Частину ракет РФ відправляє для ударів по Україні просто з конвеєра – розвідка

Новини
Калибр
Пуск крилатих ракет «Калібр» по території України з ракетного корабля РФ, Чорне море Фото: mil.ru

РФ вже використовує стратегічний запас за деякими видами озброєння, а частину ракет для ударів по Україні відправляє прямо із заводу.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

«За даними воєнної розвідки України, ворог вже використовує стратегічний запас за деякими видами озброєння, а також ракети, виготовлені цього року, зокрема в серпні. Це говорить про те, що деякі ракети йдуть на застосування прямо з конвеєра. Наскільки їх вистачить, багато залежить від виробництва. Так, воно впало порівняно з довоєнним періодом. Але, на жаль, РФ за рахунок того, що обходить економічні санкції, ще здатна випускати певну кількість крилатих ракет та іншого озброєння, яке використовується проти нашої держави», – сказав представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

Зазначається, що упродовж двох місяців РФ вивозила артилерійські боєприпаси 122 мм і 152 мм з Білорусі. Крім того, за даними воєнної розвідки, тривають перемовини РФ з іншими країнами щодо постачання боєприпасів, ракетного озброєння до РСЗВ «Смерч» та «Ураган», яких у неї дефіцит, а також перемовини РФ з Іраном щодо поповнення запасів балістичних ракет.

Скібіцький додав, що існують відповідні проєкти угод між цими країнами, але на сьогодні постачання такого озброєння не зафіксовано.

Ймовірність нового російського ракетного удару по Україні висока. Він може бути дуже масованим, заявила керівниця пресцентру Сил охорони та оборони оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter