У Маріуполі росіяни масово зносять багатоповерхівки, щоб приховати сліди воєнних злочинів

Новини
мариуполь

У тимчасово захопленому Маріуполі російські загарбники масово зносять пошкоджені багатоповерхівки, щоб приховати сліди воєнних злочинів.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

«Росіяни масово зносять багатоповерхівки у місті. Про це свідчать супутникові знімки від компанії Maxar Technologies. Будинки, де колись ми мирно жили, стають 100% руїнами. Їх у прямому сенсі стирають з землі». – зазначила міська рада Маріуполя.

За інформацією мерії, під час облоги від обстрілів російських військових постраждали 2 257 багатоквартирних будинків.

«Тобто 90% усього житлового фонду. Загалом знищено понад 50% багатоповерхівок, а це 1356 будинків», – уточнюють у міській раді.

Раніше компанія Maxar Technologies опублікувала свіжий знімок зі свого супутника, на якому чітко видно збільшення площі поховань на міському кладовищі. Твіт пропонує порівняти дві фото головного міського кладовища «Старокримське» на західній околиці Маріуполя – від 29 березня (ліворуч) і 30 листопада (праворуч).

На знімках дуже добре видно, що могил на цвинтарі стало набагато більше.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter