Після ракетної атаки РФ у трьох областях України ввели екстрені відключення електрики

Новини
Киев электричество
Фото: УНІАН

Через наслідки масованого ракетного удару , який 5 грудня завдала Росія по енергетичній інфраструктурі України, на території Київської, Дніпропетровської та Донецької областей було запроваджено екстрені відключення електроенергії.

Про це повідомила компанія ДТЕК у Telegram.

«Київщина, Дніпропетровщина, Донеччина: через чергову масовану атаку Росії на об’єкти критичної інфраструктури наразі застосовані екстрені відключення», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у цих областях наразі не діють введені раніше графіки погодинних стабілізаційних вимкнень електрики.

«Просимо набратися терпіння та зберігати спокій. Ми повернемось до стабілізаційних графіків, щойно ситуація в енергосистемі стабілізується», – запевнили в компанії.

Як повідомлялось, Повітряні Сили ЗСУ 5 грудня збили понад 60 з 70 ракет, якими Росія атакувала територію України. Ракети запускали російські літаки з районів Каспійського та Чорного морів та Волгодонська Ростовської області, а також кораблі Чорноморського флоту РФ у Чорному морі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter