РФ вночі атакувала Дніпропетровщину, громади на Запоріжжі, на Житомирщині ЗСУ збили дрон-камікадзе

Новини
Днепропетровщина

Російські військові атакували вночі Дніпропетровську область дронами-камікадзе, важкою артилерією та «Ураганами». На Житомирщині ЗСУ збили дрон-камікадзе.

Як заявив голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко, «круто попрацювали військові з повітряного командування «Схід». Збили усі вісім ворожих безпілотників, які ворог скерував на область. Попередньо, то були Shahed-136».

Як зауважив Резніченко, Нікопольський район «пережив ще одну важку ніч терору. росіяни 7 разів ударили з «Ураганів» та важкої артилерії по двох громадах – Марганецькій та Нікопольській. Люди не ушкоджені».

Найбільше, підкреслив очільник ОВА, постраждав Нікополь, де «побиті до десятка приватних будинків, господарські споруди та газопроводи. Понівечили російські снаряди й кілька магазинів, офісні будівлі та коледж».

В інших районах, зазначив Резніченко, «минулося без «прильотів» і на цю хвилину спокійно».

На півночі Житомирщини під час нічної повітряної тривоги збили російський безпілотник, повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Сьогодні вночі під час повітряної тривоги ворог намагався атакувати Житомирщину, застосувавши безпілотник типу «Shahed», – написав Бунечко

За його словами, сили ППО збили ворожий безпілотник на півночі області.

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух повідомив, що ворог атакував безпілотниками і ракетами С-300 дві громади Запорізького району.

«В одному з сіл зруйновано 2 будинки, ще 8 отримали пошкодження. Попередньо відомо про трьох поранених, в тому числі дівчину 15 років. В іншому селі внаслідок вибуху ракети зруйновано один будинок, ще 10 отримали пошкодження. Люди, на щастя, залишились цілими. Жертв і руйнувань могло бути набагато більше, якби сили оборони не збили пів дюжини БПЛА», – йдеться в повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter