Німеччина виділила Україні €200 млн для підтримки внутрішньо переміщених осіб

Новини
эвакуация Херсон

Міністр фінансів України Сергій Марченко підписав грантову угоду з німецьким банком розвитку KfW на 200 млн євро, які мають бути спрямовані на підтримку внутрішньо переміщених осіб.

Як зазначається на сайті Кабміну, через війну свої домівки вимушені були покинути загалом 13,6 мільйона осіб і близько половини з них знайшли собі безпечне місце в Україні і як внутрішньо переміщені особи потребують фінансової підтримки для задоволення таких нагальних потреб, як одяг, їжа, ліки та житло.

Грантова угода спрямована на такі цілі, як:

  • підтримка систем соціального захисту;
  • швидка допомога малозабезпеченим верствам населення;
    Забезпечення основи для майбутньої відбудови та подальшого економічного розвитку;
  • фінансовий внесок буде сплачено за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку до державного бюджету України та використано для фінансування української програми допомоги внутрішньо переміщеним особам.

«Українська держава робить надзвичайні речі для подолання наслідків війни і забезпечення своїх громадян – особливо тих, хто змушений був залишити свої домівки через війну. За допомогою цієї програми ми хочемо ще більше зміцнити соціально-економічну стійкість внутрішньо переміщених осіб і таким чином підготувати для всього українського суспільства кращі основи для економічного розвитку та відбудови» – сказала посол Німеччини Анка Фельдгузен.

Загалом у 2022 році у рамках німецького співробітництва задля розвитку Україні надано підтримку на суму близько 600 млн євро. Значна частина цього йде на підтримку внутрішньо переміщених осіб або постраждалих від війни громад.

За даними Міжнародної організації з міграції ООН, на 23 серпня внутрішніми переселенцями стали близько семи мільйонів українців. Майже половина біженців працездатного віку – 44 відсотки – втратили прибутки. 24 відсотки переселенців повідомили, що в першу чергу покладаються на державну підтримку, і лише третина з них вказала заробітну плату як основне джерело доходу.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter