Кадиров призначив свого «смотрящого» на окупованих територіях півдня України

Новини
Хасан Ібрагімов

“Представником” голови Чеченської республіки в окупованих частинах Херсонської та  Запорізької областей  став Хасан Ібрагімов, представляти якого приїхала в Мелітополь урядова делегація з Чечні. 

Про призначення свого “представника” в окупованій частині Запорізької області Рамзан Кадиров написав  на своїй сторінці в соцмережі, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Рамзан Кадиров повідомив, що у складі делегації, що приїхала в окупований Мелітополь домовлятись про “співробітництво регіонів”, були його  “дорогий племінник” Ібрагім Закрієв, віце-прем’єр – міністр сільського господарства Чечні, та  “дорогий брат” Ахмед Дудаєв, міністр нацполітики і зовнішніх зв’язків.

Також метою візиту було представлення окупаційній владі Запоріжжя нового “представника глави ЧР в Запорізькій і Херсонській областях” Хасана Ібрагімова.

У відкритому доступі точно ідентифікуючої інформації щодо нового “смотрящего” Кадирова на окупованому півдні України наразі знайти не вдалось. Відомо тільки, що у 2020 році людині з таким же прізвищем та ім’ям, який  був полковником Росгвардії і служив у СОБР “Терек”, Рамзан Кадиров вручив орден Ахмата Кадирова.

Делегація із Чечні з колаборантом Сальдо

На  початку повномасштабної агресії РФ представником Рамзана Кадирова в окупованому Мелітополі був Мурад Саїдов, який до того був заступником представника глави Чечні в окупованому Криму. Російські ЗМІ в 2019 році повідомляли про причетність Саїдова до кримінальних розборок в Криму і на Запоріжжі.

У Запорізькій області і Мелітополі зокрема дислокується велика кількість підрозділів  “кадирівців”. У березні тут роздавали  “гуманітарну допомогу” від від Фонду Ахмата Кадирова, натомість вивозячи до Чечні крадену сільськогосподарську техніку та обладнання. 

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter