Німеччина передасть Україні 18 колісних САУ RCH-155

Новини
Німецька колісна САУ RCH-155 Фото: twitter.com/GermanyinUA

Німеччина передасть Україні 18 колісних самохідних артилерійських установок RCH-155, а також 80 пікапів, 7 вантажівок та 90 одиниць протидронного обладнання.

Про це повідомляє посольство Німеччини у Twiiter.

«Німеччина передасть Україні 18 САУ RCH 155, 80 пікапів, 2 ангарні намети, 7 вантажівок та 90 одиниць протидронного обладнання», – йдеться у повідомленні.

У посольстві також зазначили, що протягом останнього тижня Україна вже отримала від Німеччини 20 бронеавтомобілів Dingo та два великовантажні сідельні тягачі M1070 Oshkosh.

За інформацією німецького видання Welt, міністр оборони України Олексій Резніков звернувся із запитом до ФРН про надання САУ RCH 155 ще у липні 2022 року.

Колісна САУ «Remote Controlled Howitzer 155» виробляється німецькою компанією «Krauss-Maffei Wegmann». Вона має довжину ствола 52 калібри.

RCH 155 створена на шасі колісного бронетранспортера GTK Boxer із колісною формулою 8×8. Система має автоматизований баштовий артилерійський модуль AGM з артилерійською частиною німецької самохідної гаубиці «PzH 2000». Модуль AGM безлюдний, тому в екіпажі установки RCH 155 усього дві людини. Темп стрільби – 9 пострілів на хвилину. Споряджений боєкомплект САУ становить 30 снарядів, возимий – 144.

Загальна бойова маса САУ RCH 155 становить 39 тонн. На машині встановлений дизельний двигун MTU потужністю 815 к.с., що дозволяє розганяти машину до 100 км/год і забезпечувати пробіг на одній заправці до 700 км.

Дальність стрільби становить 40 км та до 52 км при використанні високоточних снарядів V-LAP. Також САУ здатна застосувати далекобійні снаряди VULCANO та EXCALIBUR.

Як повідомлялося, у листопаді Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. Він включав ракети для систем ППО IRIS-T SLM, які захищають українське небо від російських ракет. Також, зокрема, було передано 30 колісних бронемашин Dingo з посиленим протимінним захистом, 5 тягачів-транспортерів танків армії США M1070 Oshkosh та 18 розвідувальних безпілотників.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter