У Києві запроваджено нові графіки відключень, світла може не бути до 7 годин – ДТЕК

Новини
Киев электричество
Фото: УНІАН

У Києві з 9 грудня запроваджені нові графіки стабілізаційних відключень електроенергії. Вони розроблені з урахуванням складної ситуації в енергосистемі, що склалася внаслідок останніх терористичних обстрілів з боку РФ.

Про це повідомляє компанія ДТЕК «Київські електромережі»

Тепер у таблицях з періодами обмеження споживання електроенергії використовуються три категорії, позначені своїми кольорами:

  • білий позначає період, у який ДТЕК гарантує наявність світла;
  • темно-сірий означає те, що в цей період світло точно буде вимикатися з метою збалансування енергосистеми;
  • світло-сірий позначає періоди, у які електроенергія може відключатися в разі збільшення дисбалансу в енергетичній системі. У такі години людям рекомендується знижувати своє споживання електроенергії та не користуватися ліфтами.

Як зазначається, протягом кількох наступних днів представлений графік працюватиме в тестовому режимі. ДТЕК наголосила на важливості зворотного зв’язку від українців, щоб якнайшвидше зробити нову систему зручною для користувачів.

«У разі відсутності вашої адреси в графіку або неспівпадіння реальної ситуації з графіком – просимо невідкладно повідомляти нам про це. Найшвидший спосіб – написати нам в приватні повідомлення на Facebook. Також можна подати заявку на сайті компанії в розділі «Відсутня електроенергія?». Заявки приймаються в тому числі через кол-центр, проте це може зайняти більше часу через велику кількість дзвінків», – уточнили в компанії.

У ДТЕК додали, що нові графіки відключень електрики згодом також планують запустити в Одеській і Дніпропетровській областях.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter