Найближчими місяцями зросте підтримка Іраном російських військових – розвідка Британії

Новини
Іранська ракета Zolfaghar, Фото з відкритих джерел

Британська розвідка очікує, що найближчими місяцями зросте підтримка російських збройних сил з боку Ірану, який став одним із головних військових союзників Росії після її вторгнення до України. Якщо РФ отримає іранські балістичні ракети, то зможе надалі атакувати критичну інфраструктуру України.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Іран став одним із головних військових союзників Росії після її вторгнення до України. Найближчими місяцями підтримка Іраном російських збройних сил, ймовірно, зросте: Росія намагається отримати більше зброї, включаючи сотні балістичних ракет», – йдеться у повідомленні.

Натомість, зазначають у британській розвідці, Росія може запропонувати Ірану безпрецедентний рівень військової і технічної підтримки, що трансформує їхні оборонні відносини.

«Росія, швидше за все, витратила значну частину своїх запасів балістичних ракет малої дальності SS-26 «Іскандер», які несуть боєголовку вагою 500 кг на відстань до 500 км, і якщо Росії вдасться отримати велику кількість іранських балістичних ракет, вона, швидше за все, використає їх для продовження і розширення кампанії ударів по критично важливій інфраструктурі України», – йдеться в огляді.

Як повідомлялось, британська розвідка вважає, що Росія, ймовірно, отримала з Ірану нову партію дронів-камікадзе Shahed-136, тому і відновила атаки ними по території України.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter