РФ намагається боротися з масовим дезертирством військових на Донбасі – Генштаб ЗСУ

Новини
Мобілізовані до лав ЗС РФ мешканці так званої «ДНР» Фото: РИА Новости

Російські окупанти намагаються боротись із випадками дезертирства військових на Донбасі, а також посилюють контрдиверсійні заходи в окупованому Бердянську Запорізької області.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

“З метою протидії численним випадкам дезертирства в підрозділах російських окупаційних військ на територіях Луганської області проводиться розсилка СМС-повідомлень абонентам мобільної мережі «Лугаком» з попередженням щодо кримінальної відповідальності за залишення місць несення служби та пунктів постійної дислокації військових частин», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, окупанти посилили контрдиверсійні заходи на блокпостах навколо міста Бердянськ.

«Зросла кількість військовослужбовців російських окупаційних військ, перевірки цивільних осіб стали проводити більш ретельно. Людей без місцевої реєстрації не пропускають до міста», – зазначили в Генштабі.

Також, за даними українських військових, на тимчасово окупованій території Донецької області, в місті Горлівка, з 8 грудня поточного року окупаційна адміністрація пропонує представникам малого та середнього бізнесу переходити на віддалений режим роботи, у зв’язку з підвищенням ризику обстрілів нібито з боку Сил оборони України.

«Для залякування місцевих жителів російські окупанти здійснили чотири обстріли центру міста із артилерії калібру 152 міліметри», – розповіли в Генштабі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter