Кримські партизани взяли на себе відповідальність за підпал казарми з російськими військовими

Новини
советское

Партизанський рух АТЕШ (рух українців і кримських татар, – ред.) взяв на себе відповідальність за підпал казарми у Криму у Совєтському, де, ймовірно, перебували мобілізовані росіяни. Партизани уточнили, що внаслідок пожежі є жертви, список яких пообіцяли опублікувати.

«База мобілізованих армії РФ у смт. Совєтське в українському Криму горить. Наші агенти спрацювали як по нотах. Ми довго працювали над цим «проєктом» і, звісно, у нас все вийшло. Ми будемо продовжувати розвалювати армію РФ зсередини», – йдеться в повідомленні.

У суботу, 10 грудня, близько 06:00 у селищі Совєтське в окупованому Криму сталася пожежа у казармі, де перебували мобілізовані росіяни. У казармі могли перебувати від кількох сотень до кількох тисяч людей.

В окупованому Криму російські загарбники посилюють контрдиверсійні заходи для виявлення підпільних мереж українських партизан. Особливий акцент робиться на кримських татарах, повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Як наголосили в Центрі, російське військово-політичне керівництво розуміє, що українські партизани відіграли важливу роль у звільненні Херсону від російських окупаційних військ. Тому, намагаються знайти нові методи боротьби з підпіллям у Криму.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter