У Мелітополі ЗСУ підірвали базу аналітиків ФСБ РФ – мер Федоров

Новини
Мелитополь
Ресторан бази відпочинку "Привал мисливця" у Мелітополі Фото: соцмережі

ЗСУ у вихідні уразили пункт базування аналітиків ФСБ в тимчасово окупованому Мелітополі, російські військові намагаються сховати свої підрозділи після ударів ЗСУ.

Про це заявив мер Мелітополя Іван Федоров на брифінгу в медіацентрі «Україна-Укрінформ».

«Ми бачимо, що їхня ППО не спрацювала. І тепер в них паніка. Вони не розуміють, що робити. З вчорашнього ранку вони перекидають своїх військових угруповань в інші місця, щоб намагатись сховати їх. Я б не казав, що вони тікають, вони передислоковуються», – сказав Федоров.

За його словами, Збройним силам України вдалося уразити три об’єкти російських окупантів на околицях Мелітополя та в самому місті. За його словами, десятки окупантів загинули, а близько 200 сотень – у шпиталі, у тому числі в тимчасово окупованому Криму.

«По-перше, був знищений їхній блокпост, який розташований на відстані 20 км від Мелітополя. Новобогданівка є знаковим населеним пунктом, бо там є логістичний вузол росіян, через який вони перевозять залізничною дорогою свою техніку. По-друге, була знищена радіолокаційна станція, за допомогою якої росіяни як відслідковували цілі своїми силами ППО, так і робити аеронавігацію», – сказав він.

В окупованому Мелітополі Запорізької області під час ракетного удару ЗСУ 10 грудня російські військові понесли втрати. Частину ракет збило російське ППО, проте були ракети, які досягли цілі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter