На Дніпропетровщині окупанти всю ніч обстрілювали Нікопольщину: пошкоджені десятки будинків

Новини
Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

На Дніпропетровщині всю ніч 13 грудня російські окупанти знову обстрілювали Нікопольський район. Снаряди з «Градів» та важкої артилерії пошкодили десятки приватних та багатоповерхових будинків, авто та лінії електропередачі.

Про це повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко у Telegram.

“7 обстрілів і понад 50 ворожих снарядів на мирні міста та села. Росіяни усю ніч тероризували Нікопольський район. Били з «Градів» та важкої артилерії по трьох громадах – Нікопольській, Червоногригорівській та Марганецькій”, – написав Резніченко.

Він зазначив, що минулося без загиблих та поранених.

“У Нікополі понівечені з десяток багатоповерхових та приватних будинків, господарчі споруди, адміністративні будівлі, магазин, лінії електропередач. Обстріл спричинив пожежу. Вогонь рятувальники уже приборкали”, – додав голова ОВА.

Крім того, за його словами, у Червоногригорівській громаді побиті більш ніж 10 приватних будинків і господарських споруд,пошкоджені електромережі. Ворожий снаряд знищив гараж та легкову автівку. У Марганецькій громаді наслідки атаки уточнюються.

“У інших районах ніч була тихою – без сирен та обстрілів. І на цю хвилину спокійно”, – повідомив Резніченко.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter