У Бердянську окупанти викрали пастора євангелістської церкви

Новини
Сергій Карпенко, пастор євангелістської церкви у Бердянську

В тимчасово окупованому Бердянську продовжується тиск на релігійні організації. Російські загарбники 12 грудня викрали пастора євангелістської церкви і керівника християнського центру «Вефіль» Сергія Карпенка.

Про обставини події повідомляють місцеві Telegram-канали, пише Центр журналістських розслідувань.

Окупанти увірвалися в будинок, де проживав Сергій Карпенко. Спочатку вони обшукали помешкання, а потім провели огляд приміщення християнького центру «Вефіль», де нібито знайшли українську символіку.

Загарбники забрали священика з собою, про його місце перебування на даний момент нічого не відомо.

Християнський центр «Вефіль» у Бердянську Фото: churches.com.ua

За інформацією місцевих мешканців, свою родину пастор вивіз на підконтрольну Україні територію, а сам повернувся, щоб проводити служіння і підтримувати тих, кому це потрібно.

Зауважимо, у Бердянську це вже не перший випадок викрадення окупантами представників релігійних організацій.

ЦЖР повідомляв про викрадення і утримання в полоні ієромонаха Івана Левицького, настоятеля бердянського храму Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви, та отця Богдана Гелети, священника того ж храму.

І такий тиск на священнослужителів відбувається по всій тимчасово окупованій території Запорізької області. В тимчасово окупованому Мелітополі утисків зазнають майже всі релігійні конфесії, окрім УПЦ МП.

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter