Унаслідок обстрілу військами РФ Херсона поранено шістьох цивільних – ОГП

Новини
Фото: t.me/pgo_gov_ua

Росіські війська 14 грудня вдарили по Херсону з реактивних систем залпового вогню. Унаслідок осбрілу у місті поранено шістьох цивільних осіб та зруйнована адмінбудівля.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«14 грудня 2022 року збройні сили РФ, вчергове порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, здійснили обстріл міста Херсону. Шестеро цивільних отримали поранення різного ступеню тяжкості, їм надається кваліфікована медична допомога», – йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, в центральній частині Херсона значно зруйновано адміністративну будівлю, вибуховою хвилею також вибито вікна в житлових будинках, а в одному з приватних домоволодінь внаслідок влучення снаряда в дах розпочалася пожежа.

«За попередньою інформацією, окупанти обстріляли місто з реактивних систем залпового вогню з тимчасово окупованої території. Для забезпечення належного розслідування воєнних злочинів прокурори спільно зі слідчими поліції проводять необхідні слідчі дії», – зазначили у відомстві.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter