В Україну з полону повернули ще 64 захисника і громадянина США

Новини
Звільнені з російського полону українці, 14.12.2022 Фото: t.me/ermaka2022

В Україну з російського полону в рамках чергового обміну 14 грудня повернулись 64 захисника та громадянин СШа, якого окупанти захопили у Херсоні. Крім того додому повернули тіла чотирьох загиблих українських воїнів.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

“Завдяки роботі команди Координаційного штабу сьогодні з російського полону вдалося врятувати ще 65 осіб. Переважна більшість з визволених воїнів були захоплені ворогом на найбільш складних ділянках фронту: поблизу Бахмуту, Соледару, Зайцевого та в інших місцях Донеччини та Луганщини”, – йдеться у повідомленні.

як зазначається, 59 звільнених полонених – представники Збройних Сил України, ще п’ятеро – бійці територіальної оборони.

“Також вдалося визволити цивільну особу – громадянина США, 35-річного Суеді Мурекезі. Його окупанти захопили ще в червні у Херсоні нібито «за участь у проукраїнських мітингах», – додали в штабі.

Звільнений з російського полону громадянин США Суеді Мурекезі, 14.12.2022 Фото: t.me/ermaka2022

Крім того, на рідну землю повернули тіла чотирьох загиблих захисників.

“Серед визволених сьогодні військовослужбовців четверо офіцерів, інші – представники рядового та сержантського складу. Щонайменше 23 визволених Захисники повертаються додому з пораненнями, деякі з них перебувають у важкому стані. Найстаршому з врятованих воїнів – 57 років, наймолодшому – 19”, – зазначається у повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter