РФ може використати мобілізованих для нових наступальних дій – ГУР

Новини
мобилизация
Фото: ТАСС

Через проведену в РФ повноцінну мобілізацію Україна має бути готова до будь-яких дій з боку країни-агресора.

Про це повідомив представник ГУР МО Андрій Юсов.

«Проведена в РФ не часткова, а повноцінна мобілізація дає додаткові людські ресурси, які використовуватимуть як гарматне м’ясо», – пояснив він.

Тому подальші наступальні дії з використанням нового резерву мобілізованих можливі.

«Ми маємо справу з чисельною армією держави-агресора і терориста. Тому маємо бути готові», – сказав Юсов.

Ударами по енергетичній і критичній цивільній інфраструктурі ворог намагається компенсувати успіхи ЗСУ та провали свого повномасштабного наступу. Крім того, ці терористичні акти могли б, на його думку, схилити Україну до якихось перемовин на умовах окупантів.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, в окупованому Криму в ході оголошеної Путіним «часткової мобілізації» росіяни повально забирають мешканців сіл, повістки виписують на вулицях, підприємствах і блокпостах. При цьому 90% повісток отримують кримські татари, хоча вони складають лише 13-15% населення півостро

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що в окупованому Криму масово розносять військовозобов’язаним чоловікам повістки до армії РФ згідно зі складеними списками.

За інформацією Генштабу ЗСУ, в окупованому Криму російські загарбники готуються до нової хвилі мобілізації мешканців півострова до лав Збройних сил РФ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter