Війська РФ зранку обстрілюють Херсон, загинув чоловік, поранена жінка – ОВА

Новини
Фото: facebook.com/MNSKHERSON

Російські війська зранку 17 грудня обстрілюють Херсон з реактивних систем залпового вогню та артилерії, загинув 36-річний чоловік, поранена 70-річна жінка.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич у Telegram.

«Рашисти завдають ударів з РСЗВ та артилерії по Корабельному району Херсона. 36-річний чоловік, що перебував у автівці, загинув на місці. 70-річну жінку з пораненням доправили до лікарні. Наразі їй надають необхідну медичну допомогу», – написав Янушевич.

Він також повідомив, що 16 грудня російські окупанти 27 разів обстріляли територію Херсонщини. Били з артилерії, РСЗВ та мінометів.

«Під ворожим вогнем вкотре опинилися житлові квартали Херсона. Росіяни поцілили в школу, підприємство, лінії електропередач, приватні та багатоквартирні будинки. Минулої доби через російські обстріли 1 людина загинула, 3 жителів Херсонщини отримали поранення різного ступеня тяжкості», – додав голова ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter