На Дніпропетровщині війська РФ знову обстріляли Нікопольщину, поранена людина

Новини
Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

На Дніпропетровщині російські війська вночі 18 грудня п’ять разів обстріляли з важкої артилерії три громади на Нікопольщині. Поранений 59-річний чоловік.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко у Telegram.

«П‘ять разів за ніч росіяни обстріляли Нікопольщину з важкої артилерії. Поцілили по трьох громадах – Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській. У Нікополі постраждав 59-річний чоловік. Медики надали допомогу – він лишився лікуватися вдома», – написав Резніченко.

Він зазначив, що у Нікополі пошкоджені кілька приватних будинків, господарські споруди та гімназія.

«У Марганецькій та Червоногригорівській громадах люди, на щастя, не постраждали. У решті районів області протягом ночі було кілька тривог, але минулося без ворожих атак», – додав голова ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter