У лікарнях окупованого Луганська бракує найнеобхіднішого навіть для поранених загарбників

Новини
Фото: yandex.ru

У лікарнях окупованого Луганська, переобладнаних у шпиталі, бракує найнеобхіднішого навіть для поранених російських загарбників. Медики не готові приймати таку кількість поранених.

Про це повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

«Поранені росіяни, кому щастить, на їхню думку, живими дістатися до переобладнаних у шпиталі лікарні міста Луганськ, почали стикатися з іншими перепонами. Кількість госпіталізованих значно збільшилася, а поставки до медзакладів – ні. Вже не вистачає найнеобхідніших речей. Тому додаткові інвалідні візки та протипролежні матраци шукають у місцевих жителів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, самі медики на окупованих територіях визнають, що не готові приймати таку кількість поранених.

«Та і лікувати важких ніхто не вчив. Бо цьогоріч змінилася і структура травми, і принципи надання медичної допомоги. Якщо раніше вони зазвичай працювали з кульовими пораненнями та монотравмою, то зараз це політравма і переважно пов’язана з мінно-вибуховими травмами», – додали в ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter