РФ проводить тренування літаків у Білорусі для пошуку цілей в Україні

Новини
ракет Х-47М2

РФ проводить тренування літаків у Білорусі, зокрема МіГ-31К – носіїв гиперзвукових ракет Х-47М2 «Кинджал», для уточнення цілей в Україні, по яких можна завдати ударів.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗС України Сергій Наєв.

«Зазначені тренування (російського літака наведення та літаків-перехоплювачів носіїв балістичних ракет повітряного базування «Кинжал» у Білорусі – ред.) проводяться з єдиною метою – це уточнення цілей на території України, які призначені для нанесення ракетних ударів. Але, ми вживаємо всіх заходів для того, щоб знизити цей рівень загрози», – заявив Наєв.

За його словами, зараз у Білорусі перебувають 2 мотострілецька дивізія 1 танкової армії, а також підрозділи, озброєні ракетними комплексами «Іскандер», які призначені для застосування по цілях в Україні. Цього потенціалу достатньо для створення загрози Україні та проведення тактичних дій.

«При цьому ми уважно стежимо за озброєнням, що перекидається з Росії, та робимо відповідний аналіз. Рівень воєнної загрози зростає, але ми вживаємо адекватних заходів. Крім цього у Генштабі передбачене нарощування угруповань у разі істотного зростання сил з протилежного боку», – сказав він.

У ніч на 19 грудня РФ здійснила чергову масовану атаку дронами-камікадзе. Повітряні сили збили 30 дронів із запущених 35.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter