Бійці «Вагнера» та мобілізовані військові РФ не готові до затяжних міських боїв у Бахмуті – розвідка Британії

Новини
Знищені автомобілі на східних околицях Бахмута Фото: Anadolu Agency

Британська розвідка зазначає, що російські військові та найманці ПВК «Вагнер» трохи просунулися на східній околиці міста Бахмут у Донецькій області. Однак вони навряд чи зможуть досягти успіху, оскільки погано підготовлені мобілізовані резервісти та бійці «Вагнера» не готові до затяжних міських боїв у Бахмуті.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Протягом останнього тижня російські військові та війська ПВК «Вагнер» незначно просунулися на східну околицю міста Бахмут у Донецькій області. Ймовірно, російська піхота укріпилася в східних промислових районах міста, а місцями просунулась до житлових районів міста. Вуличні бої там продовжуються», – йдеться у повідомленні.

Як вказують у британській розвідці, з червня 2022 року в районі Бахмута точаться інтенсивні бойові дії, але передова лінія проходить переважно на відкритій місцевості навколо східних підступів до міста. З того часу, як у липні 2022 року росіяни просунулися до Лисичанська та Сєвєродонецька, у війні не було затяжних великомасштабних боїв у населених пунктах.

«З огляду на те, що бойові дії в міських умовах вимагають високопідготовленої піхоти з відмінним керівництвом на нижчому рівні, цей тип бою навряд чи підійде погано підготовленим бійцям «Вагнера» та мобілізованим резервістам російської армії», – зазначають у Міноборони Британії.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter