Російський розвідбатальйон із Криму відмовився воювати проти України – ASTRA

Новини
Знищений українськими захисниками російський БМД-2 Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовослужбовці розвідувального батальйону 127-ї розвідувальної бригади (в/ч 67606) Чорноморського флоту Росії з тимчасово окупованого Криму відмовились воювати проти України через великі втрати, які зазнав підрозділ.

Про це стало відомо із наказу командира військової частини, який родичі російських військових передали Telegram-каналу ASTRA.

Цим наказом командир в/ч 67606 полковник О.Бегляков виніс сувору догану командиру розвідувального батальйону підполковнику Андрію Євграфову, військовослужбовці якого відмовилися «виконувати бойові завдання в районі спеціальної військової операції», тобто на війні з Україною.

Як зазначається, йдеться про розвідбатальйон 127-ї розвідувальної бригади в/ч 67606 Чорономорського флоту РФ, яка дислокується в окупованому Севастополі. За даними родичів солдатів, батальйон після відмови воювати досі перебуває на території України.

«Відмовились, бо дуже великі втрати. Вони не хочуть даремно вмирати», – сказав один із рідних військового, який підписав рапорт про відмову.

Фото: t.me/astrapress

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter