На Херсонщині поховали мешканця Нової Каховки, якого знайшли вбитим після того, як російські військові викрали його човен

Новини
Загиблий мешканець Нової Каховки Євген Рязанцев, Фото: соцмережі

20 грудня в Новій Каховці, що на окупованому лівобережжі Херсонщини, поховали 55-річного місцевого мешканця Євгена Рязанцева. Він зник 28 листопада після того як російські військові відібрали його човен. За кілька тижнів його знайшли мертвим.

Центру журналістських розслідувань про це стало відомо з власних джерел.

Востаннє Євгена Рязанцева бачили живим вранці 28 листопада біля Літнього пляжу в Новій Каховці. За словами його доньки Марини, перед цим у батька відібрали човен, тож він вирішив звернутися до російських військових з проханням його повернути.

Згодом рідні намагалися розшукати Євгена Рязанцева, однак у так званій «військовій комендатурі» Нової Каховки їм заявили, що його там ніхто не бачив. Потім з’явилась інформація, що до місцевої лікарні привезли чоловіка з кульовим пораненням, але нібито через відсутність ліжок його перевезли до лікарні сусідньої Каховки.

19 грудня стало відомо, що рідні знайшли Євгена Рязанцева вбитим.

«Ми самі досі не знаємо, як він помер і за яких обставин це сталось. Поховали його 20 грудня», – розповіли вони Центру журналістських розслідувань.

Як повідомляв ЦЖР, у лісі під Новою Каховкою 26 листопада знайшли вбитими батька й сина, Анатолія і Олександра Прокопчуків. Незадовго до цього, 22 листопада, їх викрали російські військові. Анатолій був дияконом помісної Церкви християн віри євангельської. 29 листопада його поховали разом із сином.

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter