В окупованому Криму РФ проводить приховану мобілізацію – Центр національного спротиву

Новини
Мобілізовані до лав ЗС РФ кримчани в окупованому Севастополі Фото: Скриншот відео

Росіяни намагаються заохотити кримчан воювати проти України. Проте кримчани відмовляються від мобілізації до армії РФ.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«Наразі на тимчасово окупованому півострові тривають заходи прихованої мобілізації до лав російських окупаційних військ. Проте в публічно росіяни намагаються зробити службу в армії РФ популярнішою. Відтак обіцяють військовим отримання земельної ділянки в Криму, якщо ті підуть воювати проти України», – йдеться в повідомленні.

В Центрі національного спротиву нагадують, що примусово мобілізовані можуть безпечно здатися в полон українським військовим. Для цього треба звернутися за контактними номерами телефону по гарячій лінії «Хочу жить»: +38 066 580 34 98 та +38 093 119 29 84.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу запропонував підвищити вік призову до армії на строкову службу з 18 до 21 року. Також він вважає, що чисельність Збройних сил РФ необхідно довести до 1,5 мільйонів осіб, у тому числі службовців за контрактом – до 695 тисяч осіб.

У грудні Путін стверджував, що з мобілізованих 300 тисяч росіян на війні в Україні перебувають 150 тисяч людей, із них 77 тисяч беруть участь у бойових діях.

Експерти вважають, що нова хвиля мобілізації в Росії може початися вже в січні, оскільки «до весни готується активніша фаза бойових дій». Путін це заперечує та запевняє, що потреби у новій мобілізації немає.

Як повідомлялося, 25 серпня президент рф Володимир Путін підписав указ, згідно з яким штатна чисельність збройних сил рф буде збільшена на 137 тисяч осіб – до 2 039 758 одиниць, у тому числі 1 150 628 військовослужбовців.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter