Болгарія розпочала логістичну операцію з відправлення військової допомоги до України

Новини

Сьогодні, 23 грудня, у Болгарії стартувала логістична операція з відправлення військової та військово-технічної допомоги до України.

Про це повідомляє Міноборони Болгарії.

«Відсьогодні здійснюватиметься логістична операція, в рамках якої схвалена Національними зборами допомога буде направлена ​​до України», – заявила заступниця міністра оборони Болгарії Катерина Граматикова.

Начальник оборони адмірал Еміль Єфтимов не розкрив, які саме озброєння та техніку нададуть Україні.

«Доповіли висновки після аналізу ходу бойових дій в Україні – не тільки на основі тактики та прийомів, що застосовується, а й системи тилового забезпечення, стану та можливостей оборонної промисловості як у нашій країні, так і у союзників із НАТО й ЄС. Виходячи з цього, ми запропонували певний комплекс озброєння та техніки», – сказав Єфтимов.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter