Як «світився» Київ до ракетних ударів РФ – фото NASA з космосу

Новини
свет электричество киев

Супутники NASA Suomi та NOAA-20 показали, як виглядає Київ вночі після атак РФ по енергетичних об’єктах.

Про це повідомляє видання Sky News.

Знімки з двох супутників показують, як знизилося споживання світла після ракетних ударів російських окупантів.

Детальний аналіз видання супутникових даних NASA показує наслідки атак, які призвели до того, що наприкінці листопада енергосистема «майже вийшла з ладу».

Представники британського посольства в Києві заявили в коментарі ЗМІ, що Україна, як і раніше, має «більш ніж достатньо фактичних потужностей з вироблення електроенергії».

У всіх районах столиці тепло- і водопостачання працює в штатному режимі, щодо електроенергії у всьому місті продовжуються аварійні відключення світла.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter