Остерігаючись просування ЗСУ на Луганщині, окупанти лишили лише одну переправу через Сіверський Донець – ОВА

Новини
Зруйнований міст через річку Сіверський Донець поруч із Лиманом Фото: Anadolu Agency

Остерігаючись просування Збройних Сил України на Луганщині, російські окупанти лишили діючою лише одну переправу через річку Сіверський Донець, всі інші прибрали.

Про це повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

«Перетнути річку Сіверський Донець на окупованих цьогоріч територіях віднедавна можна лише в одному місці – між Лисичанськом та Сєвєродонецьком. Всі інші понтонні переправи окупанти прибрали. Мости, звісно ніхто відновлювати й не збирався. Остерігаються просування ЗСУ, підрозділи Сил оборони яких 25 грудня відбили атаки окупантів в районах Новоселівського, Стельмахівки, Площанки, Невського і Червонопопівки», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що росіяни продовжують зазнавати значних втрат на Луганщині. Медичні заклади окупованого регіону, переобладнані ними у госпіталі, переповнені пораненими бойовиками.

«Так, до шпиталю в Старобільську за останній час доставлено близько 50 важкопоранених військовослужбовців ворога. Не краща для противника ситуація і в Біловодську. Туди завезли більше сотні військових РФ. Цивільне місцеве населення звернутися до лікарні практично не має змоги», – розповіли в Луганській ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter