З вересня українська ППО збила понад 420 ракет та 430 дронів-камікадзе – Повітряні сили

Новини
Дрон-камікадзе «Shahed-136» в небі над Києвом, 17.10.2022 Фото: Reuters

Російські загарбники атакували українську критичну інфраструктуру ракетами та дронами-камікадзе. З вересня ППО збила 420 ракет і майже стільки ж дронів.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

«Всі взяли дату 11 жовтня від першого масованого обстрілу, як початок «відліку» атак на енергетичну інфраструктуру. Але ж насправді вдарили по Харківській ТЕЦ ще 11 вересня, тоді вони почали нападати на нашу інфраструктуру. З цього часу вже приблизно більш як 420 ракет і 430 дронів-камікадзе були збиті протиповітряною обороною, атакувала ж, звісно, більша кількість», – розповів Ігнат.

Своєю чергою він звернув увагу на те, що у противника не настільки достатньо ракет для масованості ударів.

«Власне, мова про те, що багато ракет ворогом використано. Носії є, але не факт що є до них ракети у достатній кількості. Бо, якщо їх було б більше, то і били б більше», – підсумував Ігнат.

Російські війська вранці 16 грудня провели черговий масований ракетний удар по Україні. Є влучення по об’єктах енергосистеми. Вибухи були у Києві, Дніпрі, Кривому Розі, Полтаві та Харкові.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.