Росія атакує крилатими ракетами Україну з різних напрямків – Повітряні сили ЗСУ

Новини
Калибр
Пуск крилатих ракет «Калібр» по території України з ракетного корабля РФ, Чорне море Фото: mil.ru

Російські війська вранці 29 грудня атакують Україну з різних напрямків крилатими ракетами з літаків стратегічної авіації та кораблів.

Про це повідомляє Командування Повітряних сил Збройних сили України.

«Після нічної атаки дронів-камікадзе ворог атакує Україну з різних напрямків крилатими ракетами повітряного та морського базування з літаків стратегічної авіації та кораблів. Крім того, спостерігається висока активність тактичної авіації окупантів», – ідеться в повідомленні.

У Командуванні попередили, що робота протиповітряної оборони можлива по всій території України і закликали українців знаходитись в укриттях.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.