У Києві під час нічної атаки «Shahed» частково зруйнована адмінбудівля у Голосіївському районі

Новини
дрон-камикадзе
Іранський дрон-камікадзе Shahed-136 атакує Київ Фото: AFP

У Києві 30 грудня під час нічної атаки БПЛА типу «Shahed», запущених військами РФ, було частково зруйновано адміністративну будівлю у Голосіївському районі.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«Ворог продовжує здійснювати масовані повітряні напади на столицю України. Після вчорашнього ракетного обстрілу, який не приніс агресору результатів, сьогодні вночі столиця витримала атаку іранських БПЛА «Shahed», – сказав Попко.

Він зазначив, що у повітряному просторі Києва було зафіксовано 5 ворожих безпілотників. Сили ППО здійснили вогневе ураження всіх цілей.

«Один з баражуючих боєприпасів «ShahedУ влучив у адміністративну будівлю в Голосіівському районі столиці, внаслідок чого будівля була частково зруйнована, а в житловому будинку поруч є пошкодження вікон. Інформація щодо потерпілих не надходила. Всі дані уточнюються», – додав начальник КМВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.