Під час ракетних ударів РФ Повітряні сили України ледве встигали перезаряджати NASAMS

Новини
NASAMS

Під час ракетних ударів РФ Повітряні сили України ледве встигали перезаряджати NASAMS. Українські фахівці протиповітряної оборони «на відмінно» освоїли зенітні ракетні комплекси, які в ніч на 1 січня 2023 року вправно знищували іранські безпілотники-камікадзе.

Про це заявив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

«Бачимо, що небо було дійсно під надійним захистом. Хочеться ще відзначити допомогу партнерів. Для них має бути такий знак-сигнал, тому що NASAMS ледве встигали перезаряджати наші військовослужбовці. Як з артилерії ними лупили. Такого досвіду застосування цього ЗРК, мабуть, ніхто не має: під час ведення бою перезаряджати комплекс і знищувати повітряні цілі. Це говорить про те, що в нас просто їх мало… ракети є, а самих ЗРК нам треба більше. Це ще один сигнал нашим партнерам – наскільки вправно та ефективно в таких бойових умовах можуть застосовувати бойову техніку іноземного виробництва наші фахівці, які лише кілька тижнів тому проходили навчання», – йдеться в повідомленні.

Ігнат підтвердив, що всі 45 дронів-камкадзе, направлені ворогом на Україну в новорічну ніч, були знищені підрозділами протиповітряної оборони.

У ніч з 31 грудня 2022 на 1 січня 2023 року українські захисники знищили 45 безпілотників-камікадзе іранського виробництва «Shahed-131/136», якими російські загарбники атакували Україну.

Вдень 31 грудня РФ знову атакувала об’єкти критичної інфраструктури України ракетами великої та середньої дальності.

Внаслідок ракетного удару одна людина загинула, 22 постраждали.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.