Над Києвом збиті 22 повітряні цілі, у столиці пошкоджені об‘єкти енергетичної інфраструктури

Новини
Уламки збитого дрону-камікадзе «Shahed-136», який в РФ перейменували на «Герань-2» Фото: t.me/s/andrii_nebytov

В небі над Києвом під час нічної атаки 2 січня збито 22 повітряні цілі. В результаті обстрілу у столиці пошкоджені об‘єкти енергетичної інфраструктури через що в місті застосоауються аварійні відключення електроенергії.

Про це повідомляють Київська міська військова адміністрація та мер Києва Віталій Кличко.

«Нічна повітряна атака на Київ. За час повітряної тривоги над столицею було збито 22 повітряні цілі», – зазначили в КМВА.

В свою чергу, міський голова Києва Віталі Кличко розповів, що внаслідок обстрілу у Деснянському районі столиці госпіталізували постраждалого 19-річного чоловіка.

«В результаті нічного обстрілу столиці пошкоджені об‘єкти енергетичної інфраструктури. В місті – аварійні відключення електроенергії. Відповідно є знеструмлені об‘єкти теплопостачання. Водопостачання столиці здійснюється в штатному режимі», – додав Кличко.

Як повідомлялось, Україну в ніч із 1 на 2 січня 2023 року знову атакувала Росія іранськими дронами-камікадзе.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.